kolmapäev, 17. veebruar 2010

Piparkoogi parfee

Jõulud on küll juba ammu läbi, aga leidsin kapist veel paki piparkooke ja otsustasin teha neist midagi maitsvat. Piparkoogi parfee ehk pool jäätis on suurepärane magustoit jõulude ajal.


kaheksale

3 munakollast
0,5 dl suhkrut
2 dl vahukoort
0,5 tl nelkki
0,5 tl ingveri
2 dl vahukoort
2 spl vaniljesuhkrut
1,5 dl creame freche
8-10 piparkooki


Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks, lisa nelk ja ingver. Vahusta teises kausis vahukoor ja lisa vaniljesuhkur ning cream frech. Sega mõlemad segud kokku ja lisa purustatud piparkoogid segule. Kalla segu saiavormi, mis on eelnevalt kaetud kilega. Raputa segu vahele veel piparkoogutükke.
Pane parfee ööseks sügavkülma. Hästi kinni kaetud parfee säilib sügavkülmas mitu nädalat.
Võta parfee sügavkülmast ~15 minutit enne serveeimist. Serveeri piparkoogi tükkide ja marjadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar