teisipäev, 23. veebruar 2010

Kana-riisistruudel

Olen viimasel ajal teinud palju magusaid toite, et tuli jube tahtmine teha midagi soolast. Tegime õega korra varem soolast struudlit, kuid nüüd proovin uut täidist.

4 dl jahu
0,5 tl 30% äädikat
1 dl toasooja vett
3 spl õli
veidi soola

Täidis:
300 g riisi
300 g meemarinaadis kana
1/2 puljongi kuubikut
1 tl peterselli
1 tl sinepit
1 dl riivsaia
1 dl majoneesi
3 päikesekuivatatud tomatit
1 muna
2 tl murulaukku
150 g riivjuustu

Määrimiseks:
50 g sulatatud võid

Sega omavahel toasoe vesi, äädikas ja õli. Sega teises kausis omavahel jahu ja sool. Lisa vedelik jahule ja sõtku elastseks taignaks. Pane taignapall pooleks tunniks kuuma poti alla seisma, et taigen muutuks elastsemaks.

Keeda riis pooliku puljongikuubikuga ning prae kana tükid. Haki praetud kana väikesteks tükkideks. Sega omavahel riis, kana, sinep, majonees, murulauk, petersell, muna, päikesekuivatatud tomatid.

Rulli taigen paberõhukeseks ristkülikuks. Pintselda taigen sulavõiga ning raputa üle riivsaiaga. Kata taigen täidisega nii, et igast servast jääks umbes 3-4 cm vaba ruumi ning raputa üle juustuga. Tõsta vabaks jäänud servad taignale ning rulli struudel lühemast servast kokku. Aseta ahjuplaadile nii, et ühenduskoht jääb allapoole. Pintselda üle sulavõiga. Küpseta 180°C ahjus 40 minutit ning pintselda vahepeal võiga (3-4 korda). Peale küpsetamist pintselda struudel veelkord üle võiga ning kata fooliumiga nii pind säilib pehmena ja on kergem lõigata.
Serveeri soojalt või külmalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar