neljapäev, 4. veebruar 2010

Maasika-mandlipirukas

Leidsin kapist sügavkülmutatud maasikaid ja kuna külalised olid tulekul mõtlesin midagi maitsvat küpsetada.Tegin Runebergi kooke ja nende lisaks pakkusin kartulisalatit ja seda maitsvat maasika-mandlipirukat. Seekord tegin sellise suvise piruka siis.



Põhi:
200 g võid
5 dl jahu
1 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Kate:
300 g maasikaid
30 g mandlilaaste
2 dl hapukoort
3 muna
1 1/2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut



Esmalt vahusta või suhkruga, siis lisa muna, jahu ja vaniljesuhkrut ning sega. Suru tainas 24-26 cm läbimõõduga võitatud vormi ning pane külmikusse umbes 15 minutiks.
Sega hapukoor munaga ja lisa suhkur ja vaniljesuhkur ning sega. Seejärel lõika maasikad pooleks ja aseta taignale kumer pool ülesse poole ja kalla peale hapukoore segu ning puista peale mandlilaaste. Küpseta 200°C ahjus 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar