Siin Soomes tehakse 1 mai puhul igasugu sööke ja jooke. Mina otsustasin seekord proovida, kuidas pontsikud õnnestuvad ja peab mainima, et elu esimesed pontsikud tulid päris maitsvad. Isegi väikemees sõi päris mitu tükki :) ja ütles : "Namm namm!"
3 dl vett või piima
1 muna
1 pakk kuivpärmi
0,5 tl soola
0,75 dl suhkrut
8,5 dl jahu
75 g margariini
õli küpsetamiseks
Pinnale suhkrut
Mõõda kaussi jahu. Sega klaasis soe vesi/piim (+42°C) ja kuivpärm. Lisa pärmisegule muna, sool ja suhkur ning kalla segu jahu hulka. Sõtku kuni saad ühtlase taigna. Lisa viimasena sulatatud margariin ning sõtku veel veidi. Pöörita taignast golfi palli suurused pallikesed ning anna neil kerkida 20 minutit.
Kuumuta õli väikeses potis ning testi esialgu ühe pontsikuga, kas õli on sobivalt kuum. Keera pontsikuid õlis vaid korra. Pontsik on valmis, kui pind on helepruun. Tõsta pontsikud õlist majapidamispaberile õlist nõrguma ning keeruta seejärel neid suhkrus.
3 dl vett või piima
1 muna
1 pakk kuivpärmi
0,5 tl soola
0,75 dl suhkrut
8,5 dl jahu
75 g margariini
õli küpsetamiseks
Pinnale suhkrut
Mõõda kaussi jahu. Sega klaasis soe vesi/piim (+42°C) ja kuivpärm. Lisa pärmisegule muna, sool ja suhkur ning kalla segu jahu hulka. Sõtku kuni saad ühtlase taigna. Lisa viimasena sulatatud margariin ning sõtku veel veidi. Pöörita taignast golfi palli suurused pallikesed ning anna neil kerkida 20 minutit.
Kuumuta õli väikeses potis ning testi esialgu ühe pontsikuga, kas õli on sobivalt kuum. Keera pontsikuid õlis vaid korra. Pontsik on valmis, kui pind on helepruun. Tõsta pontsikud õlist majapidamispaberile õlist nõrguma ning keeruta seejärel neid suhkrus.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar