reede, 2. aprill 2010

Tervislik vormisai

Tõeliselt lihtne ja väga maitsev vormisai.

25 g pärmi
3 dl vett
2 tl suhkurt
1 tl soola
2 dl täisteranisujahu
4 dl nisujahu
1 spl õli


Sega omavahel kuivained. Lahusta pärm käesoojas vees ning kalla kuivainete hulka. Sega puulusikaga ühtlaseks massiks. Lisa õli ning sega taigen korralikult. Määri 1,5 l ahjuvorm õliga ning pane taigen vormi. Lase soojas kohas kerkida umbes pool tundi, kuni taigen on kahekordistunud. Küpseta 200°C ahjus alumisel tasemel 15 minutit ja siis kesktasemel 20 minutit. Anna saial seista vormis 10 minutit peale ahjust võtmist ning kalla seejärel sai vormist välja ning mähi rätikusse. Lase jahtuda rätikusse mähituna, siis püsib sai pehmena.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar