kolmapäev, 14. aprill 2010

Mustsõstrakook Tosca kattega


Põhi:
2,5 dl jahu
2 spl suhkurt
100 g margariini
1 munakollane

Täidis:
5 dl mustsõstraid
0,5 dl mustsõstralikööri

Tosca kate:
75 g margariini
0,75 dl suhkurt
130 g mandlilaaste
1 spl jahu
1 spl piima

Sega suhkur ja jahu omavahel. Lisa margarin ja sega käsitsi. Lisa viimasena munakollane. Pane taigen vähemalt 30 minutiks külmkappi. Tõsta taigen külmast ja suru taignavormi põhjale ja äärtele. Kaitse ääred liigse küpsemise eest foliumiga. Küpseta 200°C ahjus 15 minutit.

Sõtku marjad puruks ning lisa liköör. Tõsta segu taignale. Sulata margarin ning lisa muud ained ning tõsta valmis segu marjasegu peale. Küpseta kooki veel 225°C ahjus 10-15 minutit, kuni mandlikate muutub kuldpruuniks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar