teisipäev, 23. märts 2010

Virsiku-kohupiimapirukas


Taigen:
100 g võid
3 dl jahu
1 muna
1,5 dl suhkurt
o,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
Kate:
1 suur purk virsikupoolikuid suhkruleemes
2 dl hapukoort
200g kohupiima
0,5 dl suhkurt
1 tl vaniljesuhkurt
3 muna
1 dl virsikuleent

Sega omavahel toasoe või ja suhkur. Seejärel lisa muna, sool, jahu ja küpsetuspulber, sega ühtlaseks taignaks. Tõsta taigen 26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi. Pane taignaga täidetud pirukavorm hetkeks külma.
Sega omavahel hapukoor ja kohupiim. Lisa munad, suhkrud ja virsikuleen. Vala saadud segu taignale ning aseta kohupiima segule visrikupoolikud kumer pool üleval. Küpseta 175°C ahjus 35 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar