kolmapäev, 31. märts 2010

Hakklihapizza pärmtaigna põhjal

Taigen:
25 g pärmi
3 dl jahedat vett
veidi soola
500 g nisujahu

Täidis:
150 g hakkliha
2 hapukurki
8 kirsstomatit
veidi lastevorsti
1,5 dl juustu
1 sibul
2 küüslauguküünt
salsaketsupit


Lahusta pärm väheses vees. Mõõda kaussi jahu ja sool ning tee jahu keskele auk. Kalla pärmisegu ja ülejäänud vesi auku ning sega käsitsi seestpoolt väljapoole liigutustega kuni taigen on sitke. Tõsta taigen jahuga kaetud alusele ning sõtku peopesadega kuni taigen ei jää enam laua ega käte külge vaid on ühtlane. Pane kausi põhja veidi jahu ja taigen kaussi rätiku alla kerkima umbes tunniks. Taigen on valmis kui ta on kerkinud kahekordseks.
Rulli taignast pizzapõhi ning kata soovitud täidisega. Küpseta ahjus 200°C umbes 18 minutit. Taigent tuli nii palju, et sain ahjuplaadi suuruse pizza :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar