reede, 19. märts 2010

Maasika juustutort

Külm ja maasikane tort sobib suurepäraselt sünnipäevalauda. Tegin ise esimest korda juustutorti ja jäin päris rahule.


Põhi:
150 g Digestive'i küpsiseid
100 g võid
Kate:
100 g valget šokolaadi
2 muna
340 g toorjuustu
1,5 dl vahukoort
300 g maasikaid
2 spl tuhkruhkurt



Purusta põhja jaoks küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga ahjuvormi põhja ning küpseta 200°C ahjus 10 minutit. Lase põhjal jahtuda.
Vahusta munakollased ning lisa juurde toorjuust. Riivi muna-toorjuustu segu hulka valge šokolaad. Vahusta ühes nõus vahukoor ja teises munanalged. Sega esmalt taignasse vahukoor ja siis munavalged. Vala kate põhjale ning pane sügavkülma vähemalt 4 tunniks. Tund peale külma panekut kalla peale maasika tuhksuhkrusegu (püreeritud) ja pane uuesti sügavkülma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar