teisipäev, 2. märts 2010

Riisimousse virsikuželeega

Virsikuželee:

1 tl želatiini
200 g virsikuid
0,5 dl suhkurt
0,75 dl vett

Riisimousse:

0,5 dl pudruriisi
1,5 dl vett
3 dl piima
1 tl vaniljesuhkurt
1,5 dl vahukoort
1 munavalge
0,5 dl tuhkusuhkurt

Virsikuželee tegemine: Kuumuta vesi kastrulis keemiseni ning tõsta tulelt. Lahusta želatiin. Lisa suhkur ja lahusta ka see. Sega kiiresti hulka ka virsikud ning tõsta segu klaasidesse. Pane želee riisimousse valmimiseni külikusse.

Riisimousse tegemine: Pane pudruriis potti ning kalla peale vesi. Lase keema ning lisa piim. Keeda vaiksel tulel 30-35 minutit. Lase pudrul jahtuda. Vahusta vahukoor ning vaniljesuhkur omavahel ning lisa pudrule. Vahusta ka munavalge ning lisa vähehaaval tuhksuhkurt. Sega munavaht pudruga vahetult enne serveerimist. Mina sain 5 annust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar