neljapäev, 30. september 2010

"Maamehe" sai

Taigen:

3 dl vett
4 spl fariinisuhkrut
1 dl täisteranisujahu
1 kott kuivpärmi
6 dl jahu
1 spl soola
2 tl rapsiõli






Mõõda käesoojune vesi, suhkur, täisteranisujahu kaussi koos pärmiga. Sega ning lase seista 10 minutit. Lisa pooled jahust ja sool ning sega taigent. Lisa ülejäänud jahu ning sõtku taigent käsitsi umbes 10 minutit, kuni taigen tuleb kausi seinte küljest lahti. Õlita suur kauss ning tõsta taigen sinna kerkima umbes 1,5 tunniks. Hoia taigent soojas kohas! Ise tegin just selle vea, et ei pannud kohe sooja kohta...seepärast oleksi taigen võinud veidi rohkem kerkida. Jaga taigen kaheks ning rulli taignatükkidets ristküliku kujulised tükid ning rulli need kokku nii, et äär jääks alla. Lase saiadel seista veel 30 minutit. Kuumuta ahi 275°C. Pane ahju põhja ahjuplaadiline vett, et sai tuleks krõbe. Tõsta teine ahjuplaat ahju kuumenema. Siirda saiad kuumale ahjuplaadile ning pane ahju. Eemalda ahjust veega ahjuplaat. Küplseta 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar