neljapäev, 14. oktoober 2010

Irish coffee küpsised

200 g võid
1 dl suhkurt
1 muna
3 dl jahu
1 dl kartuli tärklist
2 tl vaniljesuhkurt
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
50 g võid
1 dl tuhksuhkurt
2 tl lahustuvakohvipulbrit



Sulata või. Vahusta või ja suhkur, lisa muna koguaeg segades. Sega omavahel kuivained. Sõelu kuivainete segu munasegule ja sega võimalikult vähe. Tõsta segu spetsiaalsesse tordi kaunistamiseks kasutatavasse kotti või süstlasse. Pigista küpsetuspaberile umbes 4 cm pikkuseid ribasid. Jäta veidi kerkimisruumi. Küpseta 200°C ahju ülaosas 6-7 minutit.

Sega täidise jaoks või ja tuhksuhkur. Maitsesat kohvipulbriga. Tõsta pooltele küpsisetle täidet ja pane teine pool peale. Enne serveerimist raputa üle tuhksuhkruga. Mina sain kokku 45 küpsist. Küpsise on väga maitsvad ja nad säilivad mõne päeva hästi suletud karbis külmkapis või siis sügavkülmas.

teisipäev, 12. oktoober 2010

Mandliga pirnimuffinsid


12 muffinsit

2 suurt pirni
4 dl jahu
0,75 dl purustatud mandleid
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
veidi soola
1 muna
1,25 dl suhkrut
0,75 dl õli
2 dl maitsestamata jogurtit
1,25 dl pirnimahla

Sega ühes kausis jahu, tükeldatud pirnid, purustatudmandlid, sooda, küpsetuspulber ja sool. Vahusta teises kausis muna ja suhkur. Lisa õli, mahl ning jogurt ning sega korralikult. Kalla segu kuivade ainete hulka ning sega võimalikult vähe. Tõsta taigen muffinsivormidesse ning raputa peale mandlipuru. Küpseta 180°C ahjus 25 minutit. Lase jahtuda 5 minutit ning seejärel eemalda muffinsid vormidest. Puista üle suhkruga.

laupäev, 9. oktoober 2010

Vaniljega maitsestatud sidrunimuffinsid


12 muffinsit

2 sidrunit
4 dl jahu
0,75 dl õli
2 tl vaniljesuhkurt
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
2,25 dl suhkurt
3 muna
2,5 dl keefiri



Pese sidrunid, riivi ühe sidruni koor. Pigista mahl eraldi kaussi. Sega teises kausis jahu, vaniljesuhkur, küpsetuspulber, sooda ja sidrunikoored. Sega kolmadas kausis muna, õli, suhkur, keefir ja lisa sidrunimahl. Lisa segu kuivainete segule ning sega taigent võimalikult vähe. Täida vormid taignaga ja küpseta 180°C ahjus 25 minutit. Tõsta ahjust ning lase jahtuda 5 minutit. Eemalda muffinsivormid.

reede, 8. oktoober 2010

New York cheescake

Põhi:
0,5 pakki Digestive küpsiseid
125 g võid
2 spl suhkurt

Täidis:

3 pakki Philadelphia toorjuustu
3 dl suhkurt
2 spl jahu
4 muna
150 g hapukoort
3 tl vaniljesuhkurt
2 tl sidrunimahla

Purusta küpsised, sulata või. Sega küpsisepuru, või ja suhkur omavahel. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhja ja küpseta 165°C ahjus 10 minutit. Lase jahtuda.
Täidise jaoks vahusta omavahel toorjuust, suhkur ja jahu. Lisa seejärel kergelt segades ükshaaval munad. Lisa ülejäänud ained ning sega veel korra ja kalla segu küpsisepõhjale. Küpseta 165°C ahjus umbes tund, kuni pind saab veidi värvi. Tõsta kook ahjust, lase rahus jahtuda ning tõsta seejärel külmkappi kogu ööks.
Kook tuli väga maitsev ja täitev, kuigi väljanägemine ei olundu täitsa 100%, miskipärast lõi keset kooki suure lõhe.

neljapäev, 7. oktoober 2010

Kohvipannacotta

2 spl želatiini
2 dl vahukoort
0,75 dl suhkurt
1 spl lahustuvat kohvi
2,5 dl maitsestamata jogurtit
Sukrusiirup:
2 dl kanget kohvi
1 dl suhkurt

Paisuta želatiini väheses külmas vees 5 minutit. Keeda potis koor ja suhkur, lisa kohvi. Sulata želatiin ning lisa kuuma koore sisse. Lase segul veidi jahtuda ning kalla hulka jogurt. Kalla kooresegu magustoidu klaasidesse ning tõsta vähemalt kaheks tunniks külmkappi tarretuma. Keeda potis kange kohv ja suhkur kuni saad paksu siirupi. Lase korralikult jahtuda ning tõsta pannacotta peale.

kolmapäev, 6. oktoober 2010

Singi-juustupirukas

Põhi:
3 dl jahu
150 g võid
0,5 tl soola
2 spl vett

Täidis:
200 g sinki
3 muna
2 dl riivjuustu
0,5 tl soola
valget pipart
3,5 dl rõõskkoort
0,25 porrut

Haki külm või jahuga, lisa vesi ja sõtku kiiresti taignaks ja aseta tunniks külma. Vooderda võiga määritud vormi seinad ja põhi taignaga. Küpseta põhja 225°C ahjus 10 minutit. Pruunista pannil sink ja porru ning kalla need seejärel poolküpsele põhjale. Klopi, munad ja koor segamini. Lisa maitseained ja riivjuust ning kalla segu pirukale. Küpseta 200°C ahjus veel 20 minutit.


teisipäev, 5. oktoober 2010

Õuna-kaerapirukas


Põhi:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu

Täidis:

4 suurt õuna
1,5 dl fariinisuhkurt
75 g + 1 spl võid
2 muna
1 dl kaerahelbeid
0,5 tl küpsetuspulbrit

Sega toasoe või, suhkur ja jahu ühtlaseks taignaks ning suru taigen koogivormi põhja ja äärtele. Sulata pannil 1 spl võid, lisa 0,5 dl fariinisuhkrut, sektoriteks lõigatud õunad ning kuumuta umbes 5 minutit. Vala segu taignale. Vahusta täidise jaoks 75 g toasooja või, 1 dl fariinisuhkuruga. Lisa munad, kaerahelbed ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Tõsta täidis õuntele. Küpseta 175°C ahjus 45 minutit. Lase koogil jahtuda.