teisipäev, 5. oktoober 2010

Õuna-kaerapirukas


Põhi:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu

Täidis:

4 suurt õuna
1,5 dl fariinisuhkurt
75 g + 1 spl võid
2 muna
1 dl kaerahelbeid
0,5 tl küpsetuspulbrit

Sega toasoe või, suhkur ja jahu ühtlaseks taignaks ning suru taigen koogivormi põhja ja äärtele. Sulata pannil 1 spl võid, lisa 0,5 dl fariinisuhkrut, sektoriteks lõigatud õunad ning kuumuta umbes 5 minutit. Vala segu taignale. Vahusta täidise jaoks 75 g toasooja või, 1 dl fariinisuhkuruga. Lisa munad, kaerahelbed ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Tõsta täidis õuntele. Küpseta 175°C ahjus 45 minutit. Lase koogil jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar