esmaspäev, 4. oktoober 2010

Porgandi plaadipirukas

Taigen:
3,5 dl jahu
1,5 dl riivjuustu
150 g võid
3 spl külma vett

Täidis:
6 porgandit
3 sibulat
3 spl õli
3 küüslauguküünt
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
1,5 dl riivjuustu
3 dl piima
4 muna
1,5 tl sidrunimahla
100 g sulatatud juustu

Sega jahu, või ja juust ühtlaseks massiks. Lisa peene nirena külm vesi. Suru taigen võitatud vormi põhja ja pane 10 minutiks külmkappi. Küpseta põhi 200°C ahjus 10 minutit. Riivi porgand ja sibul ning pruunista koos õliga pannil umbes 10 minutit. Lisa pressitud küüslauk, sool ja sidrunimahl. Vahusta munad. Lisa piim ja pipar. Aseta porganditäidis põhjale, raputa üle riivjuustuga ning vala peale munasegu. Tõsta peale sulatatud juustu kuhjakesed. Küpseta 200°C ahju alaosas 25 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar