reede, 28. juuni 2013

Suus sulav rabarberiplaadikook purukattega

Väga väga maitsev rabargerikook ja koogi põhi on põhimõtteliselt sama mis samanimelisel õunakoogilgi. Retsept siis veidi pisema ahjuplaadi jaoks.

Taigen:

125 g tärklist
250 g võid
1,5 spl jahu
2 muna
125g suhkurt
3 suurt rabarberit

Purukate:
50 g võid
50 g suhkurt
jahu




Vahusta köögikombainis omavahel või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad pidevalt segades. Sega kausis omavahel kuivained ning kalla segu munasegule ning sega ühtlaseks taignaks. Levita taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Koori ja tükelda rabarberid ning aseta taignale. Purukatte jaoks sega omavahel veel või, suhkur ja jahu - neid on kõige parem segada kätega. Kalla puru rabarberitele ning küpseta kooki  200°C ahjus 30 minutit kuni kook on kuldpruun. Kook tuli nii õrn ja pehme ja tõesti lausa sulas suus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar