neljapäev, 13. juuni 2013

Valgešokolaadi-mustika ruudukesed

Taigen:

4 kanamuna
2 dl suhkurt
4 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
1 tl vaniljesuhkurt
2 tl küpsetuspulbrit
2 dl vahukoort
100 g kohupiima
1 dl õli
2 dl mustikaid + 0,5 spl tärklist + 0,5 spl suhkurt

Peale:
200 g valgešokolaadi

Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kuivained. Lisa munasegule kuivaine segu, õli ning vahukoore ja kogupiimasegu. Sega ühtlaseks taignaks. Sega omavahel mustikad, tärklis ja suhkur ning lisa need ettevaatlikult segades taignale. Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175°C ahjus alumisel tasemel 20-25 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda. 

Sulata šokolaad mikros ning kata segu ühtlaselt jahtunud koogile. Pane kook mõneks ajaks külmkapi, et shokolaad tahkuks, kuid ära lase tal liiga kõvaks minna. Lõikka tükid valmis ning seejärel pane kook jälle külmikusse nii püsib glasuur paremini.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar