teisipäev, 30. november 2010

Datlikeeks

Suurepärane datlikeeksi retsept! Pole ise kunagi suurem keeksifänn olnud, aga see keeks maitses isegi mulle. Ta oli just sobivalt pehme ja mahlane, mitte mingi kuivik :). Kodus oli sai kohe kohe otsa saamas, väljas jällegi hirmus kõul ja lapsed haiged. Nii siis otsustasin kapist leiduvate vahenditega midagi head teha ja tuligi täitsa teema pärane. Jõulud ju varsti! :)


Taigen:
1,5 dl vett
3 dl suhkurt
200 g võid
200 g datleid
2 muna
4,5 dl jahu
0,5 dl piima
1 tl soodat
1 tl kõupsetuspulbrit
1-2 tl vaniljesuhkurt



Keeda vesi, suhkur ja datlid kuni datlid on keenud pehmeks. Vala juurde sulatatud või ning vahusta saumiksriga. Lase jahtuda. Lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, kõupsetuspulber, vaniljesuhkur ja sooda. Vala jahusegu ja piim datlisegule ning sega saumiksriga õuhtlaseks taignaks. Õlita ja raputa riivsaiaga üle keeksivorm. Vala taigen vormi ja küpseta ahju alumises osas 175°C umbes 45 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar