kolmapäev, 10. november 2010

2 aasta Auto tort

Taigen

6-7 muna
2 dl suhkurt
2,5 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 g maitsestamata kohupiima
1 dl suhkurt
pool purki vaarikakeedist
2 dl vahukoort
3 tl želatiini
apelsiinimahla

Kaunistus: martsipaani, lakritsat ja mõned kummikommid.

Klopi munad ja suhkur vahule. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu munavahule ning sega ühtlane tainas. Vala taigen korralikult võitatud ja riivsaijatatud koogivormi põhja. Küpseta 200°C ahjus umbes 25 minutit. Lase korralikult jahtuda.
Vahusta vahukoor ja suhkur, lisa kohupiim. Sulata želatiin ja vala peenikese nirena koguaeg segades kohupiimakreemi hulka.
Lõika koogipõhi viiludeks, niisuta apelsiinimahlaga. Pane igasse vahesse kohupiimasegu ja vaarikamoosi. Kata autokook pealt samuti kohupiimaseguga ning pane kook tagasi vormi ja kogu ööks külmkappi.
Kõige keerulisem on siis tordi katmine martsipaniga. Kata küpsetus paber tuhksuhkruga ning rulli selle peal martsipaan õhukeseks ja piisavalt suureks tükiks, et ta mahuks autotordi peale. Martsipani saab ulusti tordile peale tõsta küpsetuspaberi abil. Kasuta akende tegemiseks teist värvi martsipaani. Autorattad ja kojamehed on tehtud lakritsast ning tuled kummiommidest.
Vot selline oli minu kalli pisipoja Kevini 2 aasta sünnipäeva tort. Kevin ise oli nii õhinas tordist, et käis koguaeg külmkapis autot piilumas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar