teisipäev, 16. november 2010

Lihtsalt pirukas

Põhi:
3 dl jahu
100 g võid
3 spl vett

Täidis:
2 väikest sibulat
200 g lihapalle
100 g külmutatud köögivilju
10 kirsstomatit
1 tl mett
maitse järgi musta pipart ja soola

Peale:
2 dl hapukoort
2 muna
1 spl sidrunimahla
1 spl tilli
veidi valget pipart ja soola
0,5 dl juustu

Sega omavahel jahu ja sulatatud või. Lisa vesi ning sega. Suru tainas võitatud vormi seintele ja äärtele. Torka kahvliga põhja augud. Küpseta põhi 200°C ahjus 10-12 minutit.
Täidise jaoks pruunista pannil hakidud sibul, tükeldatud lihapallid ja külmutatud köögiviljad. Lisa poolitatud tomatid ning maitseained. Vala segu poolküpsele põhjale.
Klopi munad lahti, lisa hapukoor, sidrunimahl, maitseained, riivjuust ja sega. Vala segu täidise peale ja küpseta ahjust 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar