reede, 28. jaanuar 2011

Crème brûlée


2 dl vahukoort
1,5 dl piima
1 tl vaniljesuhkurt
5 munakollast
0,75 dl suhkurt
Pinnale:
0,5 dl suhkurt







Kuumuta potis piim, koor ja vaniljesuhkur kuni keemiseni. Jahuta veidi. Sega omavahel munakollased ja suhkur kergeks vahuks. Kalla kooresegu pidevalt segades munasegu hulka. Kalla saadud Crème brûlée segu vormidesse ja kata fooliumiga. Tõsta vormid sügavamasse vormi või ahjuplaadile ja kalla sinna keeva vett nii palju, et need ulatuvad poole Crème brûlée vormini. Küpseta 150°C ahjus umbes 45 minutit. Tõsta vormid vesihaudest, lase jahtuda ning hoia külmikus 4 tundi või kauem. Enne serveerimist raputa õle suhkruga ning põleta suhkur spetsiaalse põletiga või tsäksiga.

2 kommentaari:

  1. See on asi, mis mul kunagi õnnestunud pole. Ainult restoranis olen õiget ja tõesti maitsvat saanud.

    VastaKustuta
  2. ma olen seda mitu korda teinud ja päris hästi on iga kord välja tulnud...kuid miskipärast see kõpsetus aeg võib vahest päris palju kõikuda. :/ Aga proovi järgi, kui on see 45 minutit ja veidi liigutad vormi ja ikka liiga vedel siis lase kauem olla kuni vaid tudiseb :)

    VastaKustuta