kolmapäev, 2. juuni 2010

Marjapirukas


Taigen:
100 g võid
0,5 dl suhkurt
1 muna
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl vaarikaid
1 dl mustikaid

Kate:
50 g võid
50 g suhkurt
2 spl nisujahu

Vahusta suhkur ja või ning lisa muna. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa ülejäänud ainete hulka. Sega kuni taigen on ühtlane. Määri pirukavorm võiga ning suru taigen vormi põhja ja äärtele. Tõsta peale marjad. Katte tegemiseks sega omavahel või, suhkur ja jahu kuni saad sellise tükilise segu. Raputa marjad üle puru kattega ning küpseta 200°C ahjus 25 minutit. Serveeri soojalt või külmalt vahustatava vaniljekastmega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar