reede, 28. mai 2010

Riisipuder maasika-rabargeri kisselliga


Riisipuder:

1 dl vett
1 dl pudruriisi
0,5 l piima
1/4 tl soola

Kissell:

130 g rabarberit
130 g maasikaid
50 g suhkurt
3 dl vett
3 tl kartulijahu
0,75 dl külma vett

Puder: lase vesi keema, lisa riis ja keeda kuni vesi imendub riisi. Lisa piim ja hauta nõrgal kuumusel umbes 50 minutit. Maitsesta valmis puder soolaga.

Kissell: Tükelda rabarber potti, lisa vesi, maasikad ja suhkur. Keeda kuni rabarber muutub pehmeks. Lisa külma vette kartulijahu ning lisa kartulijahu vesi pidevalt segades kissellile. Lase hetkeks keema ja tõsta pott tulelt.

Serveeri soojalt või külmalt. Ise eelistan külmalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar