neljapäev, 28. jaanuar 2010

Sametine bataatipüreesupp

Olen juba ammu tahtnud teha seda bataatipüreesuppi. Lõpuks sain end kätte võetud ja see supp ära tehtud. Supp tuli lausa suurepärane ja suus sulav. Vein ja kookospiim andsid supile aga imepärase aroomi.



kuuele

1 kg bataati (koorituna ja tükeldatuna)
2 sibulat (koorituna ja tükeldatuna)
2 küüslauguküünt (koorituna ja tükeldatuna)
2 köögivilja puljongikuubikut
1 1/2 l vett
näpuotsatäis cayenne pipart
1/2 tl kuivatatud timjami (tüümjan)
3 dl kookospiima
1 dl valget veini

kaunistuseks:
värsket timjami (tüümjan)

Serveerimiseks:
leiba või kuivatatud saiakuubikud

Pane bataat, sibul, küüslauk ja köögivilja puljongikuubikud vette ja keeda kuni köögiviljad on küpsed.

Maitsesta cayenne pipra ja timjamiga. Püreeri supp. Lisa kookospiim ja vein ja kuumuta supp veelkord kuni keemiseni. Ise kasutasin veinina Torresi San Valentini veini.

Valmimisaeg kokku 20-30 minutit

Kaunista supp värske timjami oksaga ja serveeri värske leiva või siis kuivatatud saiakuubikutega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar