teisipäev, 27. juuli 2010

Kaneelisaiakesed


125 g kohupiimakreemi
4 dl piima
1 muna
200 g võid
2 dl suhkurt
2 tl soola
50 g pärmi
1 spl kardemoni
900 g jahu

2 tl kaneeli
2 spl võid
2 spl suhkurt

Sega piim ja kohupiimakreem potis ja kuumuta kuni segu on käesoe. Seejärel sega kausis omavahel pärm ja piimasegu. Lisa muna, sool, suhkur ja kardemon ning sega taas. Seejärel lisa jahu vähehaaval ja siis kui taigen on peaaegu valmis alles sulatatud või. Sõtku taigent kuni ta on sile ja kausi küljest lahti. Lase kerkida kuni taigen on kahekordne, seejärel jaga taigen kahte ossa ja rulli taignast 60x30cm suurused tükid. Määri taignale või ning raputa üle suhkru ja kaneeliga ning rulli pikemast servast kokku. Lõika 2,5 cm paksused lõigud ning küpseta 200°C ahjus 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar