laupäev, 10. aprill 2010

Rabarberipirukas kreekapähklitega

Põhi:
100 g võid
2 munakollast
2 spl suhkrut
2 dl jahu
1 spl kartulijahu
1 dl kreekapähkleid

Täidis:
500 g rabarberitükke
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
2 spl vett

Beseekate:
2 munavalget
3 spl tuhksuhkrut
veidi kookoshelbeid

Vahusta või ja suhkur, lisa munakollased. Sega omavahel jahu ja kartulijahu ning lisa võivahu hulka. Purusta saumiksriga kreekapähklid ning lisa taigna hulka. Suru tainas lahtikäiva kooguvormi põhja ja äärtele ning küpseta 200°C ahjus 15 minutit.

Pane potti vesi, rabarberitükid ning suhkur. Keeda kuni rabarber on pehme ning maitsesta kaneeliga. Kalla rabarberimass koogipõhjale.

Vahusta munavalged kõvaks vahuks ning lisa vähehaaval tuhksuhkur. Tõsta munavalgevaht rabarberimassile ning puista üle kookoshelvestega. Küpseta 175°C ahjus 10 minutit, kuni besee muutub kuldseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar