neljapäev, 19. september 2013

Rosinaküpsistega sünnipäevatort

Eile oli siis meie pere issil sünnipäev ja abimehi lauataga torti tegemas oli jällegi päris mitu. Peab ütlema, et tort tuli üllatavlt hea, kuigi mul polnud aimugi mis sellest välja tuleb.

kanget kohvi
1,5 dl hapukoort 10%
2 tl kakaojoogi pulbrit
1 nektariin
18 Tallinna nimelist rosinaküpsist
1 digestiive küpsis
1 spl pähkleid
suhkrumassist tordikaunistused


Esmalt niisuta küpsiseid ja kohvis ja lao esimene kiht. Mina segasin hapukoore ja kakaopulbri omavahel ja tuli väga maitsev, aga võib ka lihtsalt hapukoorega teha. Seejärel panin hapukoore segu küpsistele. Nende peale lisasin saumikseriga püreeritud nektariini. Niimoodi ma siis tegingi 3 kihilise pisikese tordikese. Peale riivisime digestive küpsise ja raputasime üle pähklipuruga. Kõige viimasena poisid kaunistasid tordi loomakestega. 

Passionbrûlée

4 annust

5 passion fruiti
3 dl vahukoort
1 dl piima
2 tl vaniljesuhkurt
5 munakollast
0,75 dl suhkurt


Pinnale
1-2 passion fruiti
fariinisuhkurt




Lõikka passion fruitit pooleks ja kaabi sisu kaussi. Pressi sisu läbi sõela ja kasuta vaid mahla. Mõõda piim ja koor potti, lisa ka vaniljesuhkur ja kuumuta kuni keemiseni. Vahusta kergelt omavahel munakollased ja suhkur ning kalla hulkka kuum kooresegu, sega, kergelt ja lisa passion fruiti mahl. Kalla segu 4 kuumusekindlasse kaussi ja küpseta ahju alumisel tasemel 125°C juures umbes tund aega. Võta ahjust ja lase jahtuda. Tõsta kausid külmikusse vähemalt kaheks tunniks.
Enne serveerimist pane magustoidu pinnale lusikaga passion fruiti  koos seemnetega ja raputa peale veel veidi fariinisuhkurt. Kuumuta suhkurt spetsiaalse põletiga.

laupäev, 14. september 2013

Pohla-müsli muffinsid

12 muffinsit

100g võid
1,5 dl suhkurt
4 dl jahu
1 dl müslit
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkurt
0,75 dl piima
3 muna
2 dl pohlasid





Sulata või. Vahusta suhkur ja munad. Sega teises kausis kuivained omavahel. Kalla munasegule vaheldumisi piima, jahusegu ja võid. Lisa pohlad ja sega ettevaatlikult. Küpseta 180°C ahjus 15 minutit.

Nüüd meil käib siis küpsetamine nii, et endal ei lasta palju midagi enam teha. Igaüks tahab midagi lisada ja segada. Käsi vahest lasusa rohkem kui vaja läheb :)


esmaspäev, 1. juuli 2013

Kaera-maasika muffinsid

Tõeliselt maitsvad ja suvised muffinsid :)
Umbes 12 muffinsit

1 dl kaerahelbeid
1 dl kookoshelbeid
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkurt
1 muna
0,75 dl õli
2 dl maasikajogurtit
maasikaid





Sega omavahel kuivainen. Teises kausis, vahusta muna ja suhkur ning lisa õli ja jogurt. Kalla munasegu kuivainete segule ning sega veidi. Lisa maasikatükid ja sega veel veidi ettevaatlikult, et maasikad väga katki ei läheks. Küpseta 200°C ahjus 20 minutit. Enne kui serveerid võid muffinsite peale raputada näiteks tuhksuhkurt. Muffinsid on maitsvad nii soojalt kui ka juba jahtunult. Proovige!

reede, 28. juuni 2013

Suus sulav rabarberiplaadikook purukattega

Väga väga maitsev rabargerikook ja koogi põhi on põhimõtteliselt sama mis samanimelisel õunakoogilgi. Retsept siis veidi pisema ahjuplaadi jaoks.

Taigen:

125 g tärklist
250 g võid
1,5 spl jahu
2 muna
125g suhkurt
3 suurt rabarberit

Purukate:
50 g võid
50 g suhkurt
jahu




Vahusta köögikombainis omavahel või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad pidevalt segades. Sega kausis omavahel kuivained ning kalla segu munasegule ning sega ühtlaseks taignaks. Levita taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Koori ja tükelda rabarberid ning aseta taignale. Purukatte jaoks sega omavahel veel või, suhkur ja jahu - neid on kõige parem segada kätega. Kalla puru rabarberitele ning küpseta kooki  200°C ahjus 30 minutit kuni kook on kuldpruun. Kook tuli nii õrn ja pehme ja tõesti lausa sulas suus.

reede, 14. juuni 2013

Mustikased mustikamuffinsid kondenspiimaga

Umbes 14 muffinsit

4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl suhkurt
1 kanamuna
1 dl rapsiõli
2 dl mustikajogurtit
1spl sidrunimahla
200 g mustikaid

Serveerimiseks:
kondenspiima



Sega omavahel kuivained ja lisa nende hulkka mustikad. Teises kausis sega muna, õli sidrunimahl ja jogurt. Kalla jogurtisegu kuivainete segule ning sega ettevaatlikult, et mitte lõhkuda mustikaid. Küpseta muffinsid 200 °C ahjus umbes 20 minutit. Lase veidi jahtuda ning serveeri kondenspiimaga.

neljapäev, 13. juuni 2013

Valgešokolaadi-mustika ruudukesed

Taigen:

4 kanamuna
2 dl suhkurt
4 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
1 tl vaniljesuhkurt
2 tl küpsetuspulbrit
2 dl vahukoort
100 g kohupiima
1 dl õli
2 dl mustikaid + 0,5 spl tärklist + 0,5 spl suhkurt

Peale:
200 g valgešokolaadi

Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kuivained. Lisa munasegule kuivaine segu, õli ning vahukoore ja kogupiimasegu. Sega ühtlaseks taignaks. Sega omavahel mustikad, tärklis ja suhkur ning lisa need ettevaatlikult segades taignale. Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175°C ahjus alumisel tasemel 20-25 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda. 

Sulata šokolaad mikros ning kata segu ühtlaselt jahtunud koogile. Pane kook mõneks ajaks külmkapi, et shokolaad tahkuks, kuid ära lase tal liiga kõvaks minna. Lõikka tükid valmis ning seejärel pane kook jälle külmikusse nii püsib glasuur paremini.